HTML

Erasmus félévünk

Kinga és Tomi webnaplója, ami családtagoknak, barátoknak és mindazoknak szól, akiket érdekel mi történik velünk. Öt hónap a napfényes Görögországban, Thessalonikiben, az Arisztotelész Egyetemen. A többi innen kiderül:)

Friss topikok

  • davos: Ajjaj, én már előre félek a káposztás cvekedli ízű tortámtól. :D (2011.06.30. 22:27) Búcsúbuli, születésnapi buli és a záró akkord
  • SikiTomi: Bandi és Dávid nektek is köszönöm, ja és Dávid ne félj a Szamos marcipán eredetén én is elgondolko... (2011.06.29. 08:46) Újra Thessalonikiben
  • profiterol: Mi tavaly aludtunk a földvári strandon Tomival:)Balcsinál sem lehetetlen! (2011.06.27. 10:58) Samos, vége a nyaralásnak
  • davos: A gyönyörű fényképek látványával nem tudok betelni. Úgyhogy köszönöm szépen az újabb értékes bejeg... (2011.06.25. 00:49) Naxos, Syros
  • szanalmas22: sziasztok, sajnos, amit kerdezek nem tartozik az altalatok felvazolt temahoz. teljesen off, ahogy ... (2011.06.23. 18:41) Milos

Linkblog

 Igen, valóban régen írtunk. A hetünk hétfőtől-péntekig egyhangú, iskolába járós, említésre nem érdemes volt. Tomi megírta szerdán a vizsgát, jól ment neki, de még nincs eredmény. Én elkezdtem (volna) dolgozni a laborban, de se szerdán se pénteken nem adtak munkát, mert ez vagy az nem ért rá, vagy valami vegyszer hiányzott, szóval csak olyan görögösen indul.

 Viszont a hétvége egész jól alakult: tegnap elmentünk a környéken kirándulni, gyönyörű időnk volt, 20-25 fok, szikrázó napsütés. Összesen 6an voltunk, 2 német, egy szlovák fiú és egy belga lány. A kirándulás nem olyan népszerű mint az Erasmusos partik, ahova 20-50 ember jelentkezik, de jobb is így, nem voltunk túl sokan, tudtuk élvezni a túrát. Mindenhol szebbnél szebb virágok, és a fák: teljesen más mint otthon. Igazi mediterrán táj, teknősök mászkáltak át előttünk az úton, nagy élmény volt. Délután megsütöttem életem első pizzáját, -köszönet a receptért Pistinek-, Tomi és a lakótársak nagy örömére két tepsivel. Sikere volt:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Este elhatároztuk 4en, hogy elmegyünk egy néptáncfesztiválra, mindenki nagyon elegáns volt, krétai népzene (élő) és néptáncbemutató volt, és rengeteg ember. Többnyire fiatalok, nagyon meglepődtünk. A belépő elég drága lett volna, de már nagyon beleéltük magunkat, ezért az egyik német lány kitalálta, hogy menjünk oda, mosolyogjunk szépen, mondjuk hogy külföldi diákok vagyunk, és lesz ami lesz legfeljebb nem engednek be. Úgy látszik elég szépen mosolyogtunk, így bejutottunk mind a négyen! Nagyon nagy élmény volt. Mi is beálltunk táncolni, krétai bort ittunk, összeismerkedtünk görög fiatalokkal, és megállapítottuk: a  görög lányok még 8 centis tűsarkúban jónéhány pohár bor után is tudnak néptáncolni. Ja persze harapni lehetett a füstöt, de ezt már megszoktuk, mindenki, mindenhol dohányzik, még a menzán is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most készült el a gulyásleves, hazai illatok és ízek, és áthívtuk a másik két magyart is ebédelni, Kossuth rádiót is akartunk hallgatni, de rájöttem, hogy itt egy órával később vagyunk. De azért érdekes, hogy már "öregszünk", szinte hiányzik a vasárnapi ebéd mellől a Kossuth rádió:)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://arisztotelesz.blog.hu/api/trackback/id/tr582795537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

davos 2011.04.03. 16:46:23

Úgy látom, megint eléggé tré helyeken voltatok. Csoda, hogy nem sírjátok el magatokat Görögország csúfsága láttán. :D
Mivel a képeslap megérkezett, ezért kezdhetünk újra bizakodni a posta hitelességében. Ezért azt javaslom, Kinga, hogy süss egy újabb tepsi pizzát, és küldd haza expressz küldeményként. Garantálom, hogy a siker itt sem marad el! :)

keltatenger 2011.04.04. 09:54:29

Nagyszerűek a képek és nagyszerűen válogatjátok őket, egy kis hangulat is átjön velük, mintha mi is kicsit veletek lettünk volna. Itthon is hasonlóan szép idők vannak. De csak városnézésre futotta nálunk, utoljára azt hiszem veletek voltam túrázni, de úgy mennék már én is, majd ha hazajöttök remélem lesznek még hasonlóak. Fürödni a tengerben lehet valahol felétek?
Puszilunk titeket Dáviddal, köszönjük, hogy mindig írtok!

davos 2011.04.04. 15:38:30

Igaza van Andinak: a fényképeitek láttán én is úgy érzem, mintha ott lettem volna én is Veletek. Például amikor a teknőcös fotót néztem, teljesen olyan érzésem volt, mintha én lennék a teknős. :)

profiterol 2011.04.07. 17:24:06

Sziasztok!

Gyors tippeket kérünk,holnap tipikus magyar kaját kell csinálnunk, kb 10 főre. Szempontok: szállítható legyen, népszerű, könnyű elkészíteni és lehetőleg minden hozzávalót megtaláljunk a boltban.
Mi lángosra gondoltunk. Egyéb ötlet? Szavazzatok!

davos 2011.04.08. 12:29:14

A lángos jól hangzik. Anyukám szerint a görög joghurt nagyon hasonló a tejfölhöz. Ha találtok kint mákot, akkor készítsetek még mákos gubát! :) Hasonlóan egyszerű desszert a túrós zsömle, de ahhoz megfelelő túrót kell találni.

profiterol 2011.04.08. 14:28:08

Köszönöm Dávid! Anyukádnak igaza van, tényleg hasonlít a tejfölhöz. Szavazás lezárva, lángos nyert! Hétvégén lesz újabb poszt,valószínűleg csak vasárnap.
süti beállítások módosítása