HTML

Erasmus félévünk

Kinga és Tomi webnaplója, ami családtagoknak, barátoknak és mindazoknak szól, akiket érdekel mi történik velünk. Öt hónap a napfényes Görögországban, Thessalonikiben, az Arisztotelész Egyetemen. A többi innen kiderül:)

Friss topikok

  • davos: Ajjaj, én már előre félek a káposztás cvekedli ízű tortámtól. :D (2011.06.30. 22:27) Búcsúbuli, születésnapi buli és a záró akkord
  • SikiTomi: Bandi és Dávid nektek is köszönöm, ja és Dávid ne félj a Szamos marcipán eredetén én is elgondolko... (2011.06.29. 08:46) Újra Thessalonikiben
  • profiterol: Mi tavaly aludtunk a földvári strandon Tomival:)Balcsinál sem lehetetlen! (2011.06.27. 10:58) Samos, vége a nyaralásnak
  • davos: A gyönyörű fényképek látványával nem tudok betelni. Úgyhogy köszönöm szépen az újabb értékes bejeg... (2011.06.25. 00:49) Naxos, Syros
  • szanalmas22: sziasztok, sajnos, amit kerdezek nem tartozik az altalatok felvazolt temahoz. teljesen off, ahogy ... (2011.06.23. 18:41) Milos

Linkblog

 

Igen, már megint eltelt egy hét a legutóbbi blogbejegyzésünk óta. Nagyon gyorsan telnek a napok, hétköznap elég sok laborunk van, de május közepén véget érnek. Az időjárásra már nem lehet panaszunk, 25 °C van Thesszalonikiben. Nem telik el nap, hogy ne futnánk össze ismerősökkel, rengeteg a program. Egész héten tartott a néptáncfesztivál, csütörtökön el is mentünk, megint rengetegen voltak, tradícionális előadás, jelmezek, stb. megérte! Péntek este egy nemzetközi vacsorán voltunk, ahol a lángosunk nagy sikert aratott. Mindenki a saját nemzeti specialitásával készült, mi harminc tenyér nagyságú minilángost sütöttünk. Nagy munka volt, de fáradságunk nem volt hiábavaló. A lengyelek lecsója nagyon finom volt, ettünk tzatzikit, görög salátát, a legextrémebb pedig egy nepáli étel volt, beazonosíthatatlan sült karikák. Rengeteg sütemény, saláta, és spanyol tortilla is volt. Korán eljöttünk (fél 1-kor), mert ma hajnali fél nyolckor már indult a buszunk a Meteorákhoz, egy török Erasmusos srác szervezte, 100 ember négy óra oda négy óra visszaút, de megérte! A Meteorák hatalmas sziklákra épült kolostorok, ahova nők csak hosszú szoknyában mehetnek be. A bejáratnál persze adtak a felkészületlen turistáknak. Jóval délebbre mentünk, ott már 28-30 °C volt, kezd jó színünk lenni. Görögország gyönyörű, az utazás is izgalmasan telt, egyik oldalt a tenger, másikon hófödte hegycsúcsok. De a képek magukért beszélnek. Ja és megvolt az első fagyi is:)

Csütörtökön indulunk Isztambulba, 4 napra, szintén Erasmusos szervezésben. A határon valószínűleg vízumot kell fizetnünk, de a török árak még így is jóval a magyar (és görög) árak alatt maradnak. Majd egy hosszú blog bejegyzésben beszámolunk az ottani élményeinkről. Isztambul után pedig, 19-én egyedül hagyom Tomit a könyveivel és hazautazom Húsvétra. Magyarország jövök!

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://arisztotelesz.blog.hu/api/trackback/id/tr492812927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

davos 2011.04.10. 15:35:05

Örülök, hogy sikere volt a lángosnak. Itthon is egészen biztosan nagy sikere lett volna. :) Különben hogyan szolgáltátok fel a lángost? Fokhagymásan vagy tejfölösen (görög joghurtosan) vagy sajtosan vagy ezek tetszőleges kombinációjával?
Nagyon szép képeket válogattatok össze. Most teljesen úgy érzem magam, mintha én lennék az édes tölcsér. :)

profiterol 2011.04.10. 20:06:29

Kinek a kezében? :) Fokhagymás-tejfölös-sajtosan! Dávid te fáradhatatlan vagy, köszönjük!

davos 2011.04.10. 20:28:22

Teljesen összezavar, hogy egymás tenyeréből nyaltok, ezért - megmaradva az arany középúton - azt mondom, hogy az a tölcsér vagyok, amibe Tomi épp beleharap, de Te fogod! :)
Nagyon szerencsések azok, akik ehettek a fokhagymás-tejfölös-sajtos lángosotokból (a legjobb feltét!). Már várom a balatoni kerékpártúrát, hogy Veletek falhassam a lángost. :)

Banderasz 2011.04.11. 20:39:52

Én is büszke vagyok rátok! Meseszép tájakon jártatok :)
Dávid és a fagyi.... :P

Banderasz 2011.04.16. 17:57:32

Kinga megkaptad a levelemet? Cseréltél jelszót?

Iewa 2011.04.17. 09:43:11

Nagyon régen írtatok már kommentet. Hiányoljuk az új élményekről szóló bejegyzést és a képeket. Mikor lesz a köv. komment?

profiterol 2011.04.17. 22:12:46

Elnézést mindenkitől, 4 napig Isztambulban voltunk, internet nélkül, ma vagy holnap írunk!
süti beállítások módosítása